TABLE OF CONTENTS
Technology

Cele mai bune aplicații Android pentru diabet din Playstore 2022

Ați fost diagnosticat cu prediabet sau suferiți de diabet? Dacă da, aveți nevoie de cea mai bună aplicație Android din Playstore pentru a vă gestiona mai bine afecțiunea.

Sunt anumite caracteristici unice și valoroase care disting o aplicație de celelalte. Scopul acestui articol este de a crește gradul de conștientizare a celor mai bune aplicații prin compararea celor care au fost actualizate constant și au ceva în plus pentru a le face demne de remarcat; - se evidențiază din mulțime - din punct de vedere al caracteristicilor.

În general, lista de mai jos reprezintă aproape 3 milioane de descărcări din Playstore.

După ce am efectuat această analiză, un lucru care se remarcă este faptul că, deoarece nu există două cazuri identice de diabet, aplicațiile care pun accent pe o îngrijire personalizată sunt printre cele mai bune. În plus, au și echipe de dezvoltare care răspund constant la întrebările și cererile de asistență de la clienți.

Concurenții pentru aplicația Android pentru diabet în 2022

Pentru a fi mai ușor, am întocmit o listă în funcție de cât de bune sunt aplicațiile, începând cu cele mai bune (deci nu ezitați să săriți peste restul) și apoi trecând în revistă și celelalte, evidențiind de ce au fost alese pentru acest top. Fiecare are ceva care o recomandă.

Aplicație pentru diabet - Seturi de caracteristici

Există atât versiuni gratuite, cât și versiuni Premium pentru majoritatea acestor aplicații. Aceste caracteristici variază foarte mult. De obicei, pachetul premium vă va oferi mult mai mult decât date descărcabile, ci și rapoarte atractive și ușor de înțeles. Caracteristicile care economisesc timp sunt punctele forte ale fiecărei aplicații - care dintre eleeste de un real ajutor în comparație cu ce are de oferit competiția, și la ce preț?

1. DiabTrend - Cea mai bună aplicație pentru diabet de pe Android Playstore

the best diabetes android app diabtrend play store

Sursă: Magazin Android Play

DiabTrend merită să stea pe primul loc deoarece oferă funcții gratuite care sunt disponibile doar cu varianta premium în alte aplicații. Când luăm în considerare alternativele, este clar că DiabTrend se concentrează pe pacient, oferindu-i utilizatorului libertatea de a-și gestiona singur starea, ajutându-l să facă schimbări importante ale stilului de viață, necesare pentru gestionarea bolii în cazul diabetului de tip 1, sau pentru revenirea la starea de sănătate în cazul diabetului de tip 2.


Aplicația are cel mai inovativ jurnal de diabet bazat pe inteligența artificială disponibil, inclusiv urmărirea meselor cu recunoaștere rapidă a alimentelor, bazată pe cameră:

  • Calcul automat al caloriilor și carbohidraților
  • Inteligența artificială încorporată învață din jurnalul dumneavoastră de diabet pentru a vă ajuta să luați decizii mai bune. Permite estimarea nivelului glicemiei timp de până la 4 ore, ajutându-vă să evitați evenimentele hipo și hiperglicemice.
  • Integrare cu senzori și aplicații de sănătate, cum ar fi Apple Fit și Google Fit, în scopuri de monitorizare.
  • DiabTrend se concentrează pe pacient, permițându-vă dvs., pacientului, să partajați date și permite medicului dumneavoastră curant să vizualizeze aceste date. Dacă vă schimbați domiciliul sau furnizorul de servicii medicale nu înseamnă că trebuie să schimbați și aplicația pe care o utilizați, acest lucru asigurând continuitatea datelor.
  • Raportare profesională a stării de sănătate
  • Funcționează offline, astfel nu este nevoie să înregistrați din nou datele pe perioada întreruperii conexiunii la internet.
  • Un dezvoltator activ bine cunoscut pe piață, care răspunde la feedback și sugestii de îmbunătățire a funcțiilor, oferind în același timp asistență tehnică orientată către client și receptivă.
  • Se îmbunătățește permanent, pe măsură ce se descoperă noi factori de risc pentru diabet, pentru a oferi un tratament optim.

DiabTrend permite personalizarea tratamentului prin inteligența artificială. Învață despre dvs. și metabolismul dvs. prin intermediul datelor oferite.

Permite înregistrarea:

Factori de risc evidenți

  • Nivelul glicemiei
  • Insulină
  • Alimente / Mese
  • Exerciții
  • Greutate (majoritatea aplicațiilor nu includ această opțiune)
  • Somn (multe alte aplicații nu includ această opțiune)

Alte considerente

  • Boli
  • Medicamente
  • Tensiune arterială
  • HbA1c
  • Vaccinare (atenuarea efectului)
  • Episoade de hipoglicemie

În plus, DiabTrend oferă rețete potrivite pentru diabet din care puteți alege, care vă pot ajuta să găsiți preparate delicioase, rezonabile la preț.

Preț

La fel ca majoritatea aplicațiilor disponibile enumerate aici, DiabTrend se bazează pe un model Freemium; caracteristicile de bază sunt oferite gratuit, dar pentru o mică taxă pot fi accesate funcții avansate deosebit de folositoare. Varianta gratuită a DiabTrend este DiaVital, care conține un set de funcții peste media altor aplicații, inclusiv raportare.

Planul nostru plătit DiaPremium oferă acces la recunoașterea alimentelor bazată pe inteligență artificială, predicția nivelului de glucoză din sânge, indexul glicemic, și o bază de date cu rețete, toate acestea fiind caracteristici binevenite, dar nu neapărat necesare. Cu alte cuvinte, utilizatorul nu este limitat, ceea ce oferă acestei aplicații o valoare mult mai bună decât aplicațiile concurenței.

Rezultate

DiabTrend este o aplicație de top pentru cei care încearcă să își controleze diabetul prin dietă. Aplicația permite clientului să-și partajeze datele cu orice profesionist din domeniul sănătății, dacă dorește, printr-un simplu cod QR. În același timp, permite urmărirea tuturor tipurilor de date (tabelul de mai sus).

2. mySugr Diabetes Tracker Log în Playstore

mysugr diabetes tracker android app on play store

Sursă: Magazin Android Play

Aplicația mySugr este foarte populară în Germania, unde este prescrisă de medicii din sistemul național de sănătate. Aplicația se sincronizează cu gama Accu-Chek de glucometre permanente și are câteva caracteristici interesante. De remarcat în special:

  • mySugr Pump Control, o caracteristică recent adăugată, care permite utilizatorilor pompei să-și administreze bolusul prin aplicația mySugr Android. Include, de asemenea, un calculator de bolus.
  • O idee interesantă în ceea ce privește personalizarea este ecranul de conectare personalizabil, plasând acele funcții des utilizate exact acolo unde aveți nevoie.
  • Provocări prin jocuri, o modalitate distractivă de a gestiona nivelul glicemiei
  • Căutare manuală inteligentă printre mese, note și activități „găsește modele și învață din datele tale despre diabet”.

Sistemul național de asistență medicală german și Roche merită aprecieri pentru faptul că au observat valoarea unui instrument de urmărire a diabetului ca formă de prevenire și gestionare a diabetului în timpul pandemiei COVID-19, când diabeticii erau expuși unui risc mai mare de complicații; aplicația a fost oferită gratuit. Nu este de mirare că mySugr are o notă Playstore de 4,4 și peste un milion de descărcări.

Pentru cei care aleg un glucometru din gama Accu-Chek, versiunea PRO a aplicației mySugr este gratuită (inclusă în costul achiziției glucometrului). Rapoartele sunt disponibile numai pe planul lor PRO.

Concluzie

Informațiile de mai sus ne arată că mySugr poate nu este cea mai bună variantă pentru majoritatea pacienților, dar cu siguranță este o opțiune interesantă pentru cei care locuiesc în Germania. Este ideală pentru cei care se bazează pe o pompă de bolus, sau cineva care nu a cumpărat încă un monitor pentru glicemie, cum ar fi cei recent diagnosticați.

3. Diabetes:M aplicație Android pe Playstore

diabetes:m android app on play store

Sursă: Magazin Android Play

Aplicația Diabetes:M pare să se concentreze în primul rând pe profesioniștii din domeniul sănătății, care plătesc pentru a-și monitoriza pacienții online printr-o serie de planuri.

Dacă ar fi să alegem un singur cuvânt care să descrie aplicația Diabetes:M acela este „complex” pentru pacient; fontul de text mic pe care aplicația îl folosește îl face greu de utilizat pentru majoritatea pacienților (un procent mare de bolnavi au peste 50 de ani, vârstă la care vederea începe să se deterioreze).

Datorită complexității mari, această aplicație cu siguranță nu este pentru toată lumea.

Gradul ridicat de complexitate este necesar pentru profesioniștii din domeniul sănătății care folosesc datele pentru a lua decizii de tratament și, prin urmare, există o gamă largă de rapoarte. Planurile încep de la 29 € pentru planul BASIC, cu care pot fi monitorizați 5 utilizatori premium (pacienți); desigur, cu cât planul este mai mare, cu atât opțiunile sunt mai multe, acesta fiind un stimulent pentru profesioniștii din domeniul sănătății care sunt astfel motivați să vândă produsul pacienților lor, în ciuda deficiențelor clare de utilizare a aplicației.

Punctul nostru de vedere

Această aplicație depășește cu mult nevoile majorității persoanelor care se confruntă cu un diagnostic de prediabet sau diabet.

Este, mai degrabă, o opțiune bună pentru cei cu cazuri complicate de diabet, de exemplu, cei cu complicații date de alte boli sau cei care nu răspund la tratament, cazuri în care sunt necesare date complexe pentru a lua decizii dificile.

Nu este pentru cei care doresc să se autogestioneze prin dietă și stil de viață.

Deloc surprinzător, Diabetes:M este ideal pentru acei pacienți care au nevoie de o legătură permanentă cu un furnizor de asistență medicală specializată, care este obișnuit să îl folosească și să analizeze datele furnizate.

4. Diasend / Glooko aplicație Android pe Playstore

diasend android app on play store glooko

Sursă: MagazinAndroid Play

Aplicația, cunoscută anterior sub numele de Glooko, a fost achiziționată de Diasend și acum îi poartă numele - Diasend. Ca și aplicația Diabetes:M despre care am vorbit mai sus, este concepută pentru furnizorii de servicii medicale și este centrată pe asistența medicală, punând accentul pe profesioniștii din domeniul sănătății.

Site-ul web Glooko încă folosește brandingul Glooko, care se adresează în mod clar furnizorilor de asistență medicală cu sloganul „Monitorizare personalizată la distanță a pacientului diabetic și cu alte afecțiuni conexe”.

Cu toate acestea, în comparație cu Diabetes:M, există mai puține rapoarte și caracteristici, deci aplicația este mult mai ușor de utilizat, mai prietenoasă cu utilizatorul.

Această aplicație nu este doar o modalitate de urmărire a meselor, ci și un instrument de monitorizare a activității și a medicamentelor, conceput pentru a arăta impactul pe care acestea îl au asupra nivelului de glucoză.

Aplicația diasend este compatibilă cu peste 100 de dispozitive de monitorizare a glicemiei într-un fel sau altul (conectare în infraroșu, prin cablu sau Bluetooth), așa că, dacă aveți deja un monitor pentru glicemie, atunci probabil îl veți putea utiliza împreună cu această aplicație. Conectivitatea este principalul motiv pentru care am ales să menționăm aici această aplicație.

În comparație cu celelalte aplicații enumerate, nota în Magazinul Play este cu mult sub celelalte, așa că este greu să facem o recomandare.

5. Hedia - aplicație Android App în Playstore

Hedia Android App on the Playstore

Sursă: Magazin Android Play

Aplicația Hedia din Play Store este poate cea mai ușor de utilizat din această listă, motiv pentru care am ales să o enumerăm aici. Simplitatea și caracteristicile sale de bază o recomandă. Este clar de citit și se înțelege ușor, ceea ce o face ideală pentru gestionarea nivelului glucozei, în special pentru cei care nu intenționează să-și modifice radical alimentația și se pot baza pe insulină.

Hedia - aplicația personală pentru diabet are opțiunile:

  1. Urmărirea exercițiilor fizice
  2. Urmărirea dietei
  3. Calcularea dozei de insulină
  4. Oferă notificări când trebuie măsurată glicemia.

Aplicația oferă apoi recomandări privind doza de insulină pentru cei care au nevoie. Dacă această aplicație vi se potrivește sau nu, acest lucru depinde într-adevăr de nevoile personale. S-ar putea să se potrivească pacienților în vârstă care suferă de diabet. Rețineți că aplicația nu este disponibilă în multe țări și se găsește rar la căutare în magazinul Google Play. Dacă îl căutați în magazin, este posibil să nu poată fi găsit în unele țări din UE, în ciuda faptului că dezvoltatorul se află în Danemarca.

6. Aplicația BlueStar Android, în Playstore

bluestar android app on play store

Sursă: Magazin Android Play

Aplicația BlueStar pentru diabet susține că a fost prima aplicație pentru smartphone din lume care se eliberează numai pe bază de rețetă, lansată în 2014. În consecință, este disponibilă numai în SUA prin angajatori, planuri de sănătate și furnizori de servicii medicale. În afara aplicației, există o lipsă de informații despre aplicație și nu poate fi găsită în magazinul Play în multe locații.

Din 2013, WellDoc are aprobarea FDA pentru diabetul de tip 1, deși printr-o versiune diferită a aplicației, care se integrează cu glucometrele permanente Dexcom. Aplicația este furnizată pacientului în mod gratuit pe bază de rețetă și este rambursată la fel ca medicamentele eliberate pe bază de rețetă din Statele Unite.

Conform welldoc, aplicația oferă:

  • Monitorizare ușoară.
  • Îndrumări personalizate.
  • Sfaturi la cerere.

WellDoc oferă aplicația într-un mod personalizat, începând cu configurarea inițială, care se face individual sau față în față cu un specialist certificat în diabet. Din acest motiv am ales să o menționăm aici.

7. Intellin Diabetes Management de la Gendius Ltd (aplicație Android

Intellin Diabetes Management android app on play store

Sursă: Magazin Android Play

Compania are sediul în Marea Britanie și este aprobată (validată) de Serviciul Național de Sănătate. Punctul forte unic al aplicației Intellin Diabetes Management este o funcție care evaluează riscul pacientului de a dezvolta complicații asociate diabetului. Compania își promovează produsul pe baza ideii că rezultatele testelor, atunci când sunt introduse în aplicație, pot prezice potențiale complicații pe viitor. De exemplu, teste precum compoziția chimică a sângelui (HDL, LDL și funcția rinichilor) pot oferi anumite indicii ale problemelor de sănătate asociate diabetului. În consecință, tratamentul poate fi personalizat cu ajutorul acestor date suplimentare pentru a preveni aceste complicații cu risc ridicat cauzate de diabet.

Pe scurt, majoritatea aplicațiilor pentru diabet sunt un fel de „oglinzi retrovizoare” – adică puteți vedea problemele care s-au întâmplat deja. Intellin® vă permite și această privire în trecut, dar, foarte important, acționează și ca un ghid eficient pentru a vă ajuta să decideți drumul pe care veți merge de acum înainte.

Totuși, ideea că informațiile suplimentare ar conta pentru tratamentul care trebuie urmat este ușor exagerată, pur și simplu pentru că aceste teste se fac oricum. Datele obținute sunt evaluate de profesioniști din domeniul medical înainte de orice recomandare de tratament. Tensiunea arterială și chimia sângelui (HDL, LDL și funcția rinichilor) sunt testate numai atunci când există un motiv pentru a fi testate, sau există anumite simptome, spre deosebire de nivelurile glicemiei care necesită monitorizare constantă.

Din perspectiva prevenirii și agravării complicațiilor, aplicația este utilă ca sistem de avertizare timpurie pentru detectarea altor probleme legate de diabet, care altfel ar putea trece neobservate dacă nu sunt privite toate datele în ansamblu.

Aplicația este ușor de utilizat, iar designul este simplu și ușor de înțeles; poate fi folosit cu glucometrul GlucoMen Areo folosind NFC pentru conectare; în plus, este compatibil cu peste 150 de alte dispozitive în multiple moduri pentru a furniza informații în aplicația Intellin pentru Android.

8. Glucose Buddy de la Azumio, aplicație Android în Playstore

glucose buddy android app on the playstore

Sursă: Magazin Android Play

Aplicația de monitorizare a diabetului Glucose Buddy există pe piață de 9 ani, lucru pe care compania îl promovează ca punct forte; ei consideră acest aspect o dovadă a fiabilității produsului, iar strategia lor de vânzare este că sunt aplicația nr. 1 de management al diabetului. Dacă luăm în considerare cele 500.000 de descărcări de-a lungul timpului, sună convingător, motiv pentru care aplicația se află pe această listă. Dar să intrăm puțin în amănunte.

Doar pentru că au fost primii care au intrat pe piața gestionării digitale a diabetului - acest lucru înseamnă că sunt cei mai buni?

Poate că odinioară au fost cei mai buni, pe vremea când erau printre puținii furnizori de acest gen. De-a lungul anilor, aplicația de gestionare a diabetului Glucose Buddy a devenit parte a unui grup mai mare de servicii, vândut sub formă de pachete, inclusiv îndrumare personală pentru diabet și, în versiunea pro a aplicației, rapoarte de performanță și un calculator automat pentru hemoglobina A1C.

Pachetul mediu de 29 USD pe lună este un plan pe trei luni, deoarece include un glucometru inteligent, împreună cu 50 de benzi de testare pentru acesta, livrate la domiciliu.

Strategia de a adăuga valoare unei aplicații digitale prin adăugarea unui produs fizic și instruire în utilizarea acestuia este o modalitate bună de a concura pe o piață din ce în ce mai inovatoare, competitivă și aglomerată și este o idee extrem de utilă pentru pacient.

Prin furnizarea de benzi de testare ca parte a serviciului, Glucose Buddy se asigură că testarea este întotdeauna a îndemână, ceea ce, la rândul său, ușurează înregistrarea datelor în mod frecvent și atunci când este necesar. Instruirea personală este, de asemenea, o modalitate bună de a se asigura că clientul (pacientul) învață cum să-și gestioneze afecțiunea cu ajutorul aplicației, asigurând astfel loialitatea față de produs.

Dar…..

Acest model de operare - oferirea de benzi de testare - va deveni inutil în următorii ani din cauza progreselor în domeniul inteligenței artificiale și a învățării automate, care vor transforma dispozitivele invazive de monitorizare a glicemiei în deșeuri electronice, în timp ce apare o nouă generație de dispozitive bazate pe lumină UV, ca dispozitive electrice de monitorizare continuă a glicemiei. În curând, Glucose Buddy nu se va mai putea baza pe loialitatea serviciilor astfel oferite, deoarece baza lor de clienți caută alternative de testare neinvazive (astfel, serviciul de livrare nu mai este necesar) și va avea dificultăți în atragerea de noi clienți; iar aplicațiile inovatoare cu caracteristici de ultimă oră (cum ar fi DiabTrend), vor înlocui aplicațiile mai vechi.

Concluzie

Pe măsură ce aflăm din ce în ce mai multe despre cauzele care contribuie la diabet (există mulți factori de risc), este necesar să analizăm din ce în ce mai multe date personale pentru a lua decizii și a oferi recomandări mai bune cu privire la tratament. Aplicațiile pentru smartphone sunt esențiale pentru monitorizare și gestionare, luând în considerare factori multipli. Prin urmare, pentru utilizatorii de Android, funcțiile aplicațiilor Android pentru diabet ar trebui să fie decisive în ce privește ce aplicație se va folosi și în ce dispozitiv de monitorizare a glicemiei se va investi.  

Din păcate, 99% dintre dispozitivele care există vor fi scoase din uz/retrase în următorii câțiva ani. Ceea ce contează astăzi, în ceea ce privește aplicația pe care o alegeți, este dezvoltarea în curs. Chestiunile esențiale de luat în considerare sunt:

  • Ce informații sunt stocate?
  • Verificați dacă datele colectate sunt de un real folos pentru gestionarea diabetului.
  • Cum sunt utilizate datele de către aplicație?

Informațiile vor fi valoroase dacă, atunci când sunt colectate, vor permite pacientului să urmărească progresul în timp, indiferent de cât de bine sunt integrate în setul de caracteristici disponibile. De obicei, noile seturi de informații duc la noi funcții - create pentru o mai bună personalizare.

Descrierile aplicațiilor de mai sus subliniază necesitatea de a cerceta fiecare aplicație înainte de utilizare; notele date de steluțe, aprecierile Facebook și descărcările sunt doar indicatori superficiali ai valorii reale pe care aplicația o are pentru dumneavoastră.

Actualizat iulie 2022

Richard Johnson
Reading time: 
6
minutes
Published: 
February 8, 2023

Gestionați-vă diabetul în mod inteligent!

Start DiabTrend

Alte informații despre diabet