TABLE OF CONTENTS
Diabetes complications

Söz konusu araştırma, diyabetinizi daha düzenli izlemeniz gerektiğini gösteriyor

Daha sağlıklı bir yaşam tarzına katkıda bulunan birçok harika ücretsiz diyabet uygulaması var. 2019'da yapılan bir araştırmada, kan şekeri seviyesi izleme veya günlük tutma uygulamalarını kullanan hastaların kan şekeri seviyelerinin düzeldiği tespit edildi.

Frontiers in Endocrinology dergisinin, 1052 tip 1 ve 630 tip 2 diyabet hastası ile yaptığı bir araştırmada tip 1 diyabetlilerin yarısı ve tip 2 diyabetlilerin üçte biri bir diyabet uygulaması kullandı. Araştırmanın sonunda, uygulama kullananların, kullanmayanlara göre daha iyi kan şekeri seviyelerine sahip olduğu görüldü.

Diyabet alanında dijitalleşme

Günümüzde, genellikle üreticiler tarafından geliştirilen diyabetle ilgili belirli sağlık cihazlarına veya “bağımsız” uygulamalara bağlanabilen çok sayıda uygulama arasında seçim yapabiliyoruz. Farklı uygulama kullanıcılarının farklı ihtiyaçları olduğundan ve farklı dijitallik düzeylerinde rahat hissedebildiklerinden, bunları dijitalleşme seviyelerine göre sınıflandırmak faydalı olacaktır.

Diyabet hastalarının, dijital okuryazarlık düzeylerine göre tasarlanmış uygulamaları seçmeleri gerekir. Örneğin; kullanımı zor bir uygulama, ilk kez diyabet uygulaması kullanan hastaları uygulama kullanmaktan vazgeçirebilir. Bazı hastalar, diyabetlerini yönetmek için aynı anda farklı cihazlardan farklı etkinlikleri kaydedip gösterebilen bir uygulama kullanmayı tercih edebilir. Bazıları içinse, daha fazla veri ve karmaşık analizler, bir diyabet günlüğü uygulaması seçerken en önemli kriter olabilir.

Daha basit diyabet uygulamaları

Bu alanda kullanımı kolay ve ücretsiz birçok uygulama var. Android ve iOS'ta kullanilabilen DiabTrend de bu uygulamalar arasında yer alıyor. İşlevlerin neredeyse tamamı ücretsiz sürümde mevcuttur. Hipo ve hiperglisemi uyarılarını, tıbbi gözetimi ve ebeveyn denetimini sahip olduğumuz çok sayıda yararlı işlev arasında sayabiliriz.

Benzer bir uygulama da, verilerinizi çeşitli kan şekeri izleme cihazlarıyla senkronize edebilen, değerlerinizi günlüğe kaydedebilen ve ilginç istatistikler aracılığıyla görüntüleyebilen Diyabet için Blood Sugar Diary uygulamasıdır.

Bazı kan şekeri takip şirketleri kendi uygulamalarına sahiptir, örneğin ACCU-CHEK® Connect App, şirketin kendi cihazlarına bağlanmanıza olanak tanır ve böylece kan şekeri ölçümleri dijital olarak kaydedilir.

MedTronic'ten MiniMed™ Mobile US gibi, bazı ilaç dağıtım sistemi üreticileri de kendi uygulamalarına sahiptir.

En son teknoloji ve sonsuz veri talebi

Daha karmaşık analizler görmek veya kan şekeri takip verilerini dışa aktarmak isteyenler için ücretsiz uygulamalar Hedia ve Gluco Me iyi birer seçimdir. Gluco Me ile veriler, çeşitli veri görselleştirme çözümleri aracılığıyla işlenebilir ve hatta diğer verilerle koordine edilebilir ve karşılaştırılabilir.

Net, şeffaf veri

DiabTrend de ücretsiz bir uygulama olarak mevcuttur ve aşağıdakiler başta olmak üzere birçok ek özellik sunar:

  • DiaPanda yönetimi 🐼
  • Besin tanıma 🍔
  • Ses tanıma 🗣
  • Farklı alıcılar, yazılım ve aktivite takip cihazlarıyla entegrasyon 🔗
  • Eğitim 🎓
  • Hatırlatıcılar 📌
  • Hipo ve hiperglisemi uyarıları❗
  • Genişletilmiş ebeveyn denetimi 👥
  • HbA1c tahmini 📉
  • Teletıp 🌐

Sese dayalı veri girişi ve fotoğrafa dayalı besin tanıma, diyabet yönetimine daha az zaman ayırmanızı sağlayarak günlük rutinlerinizi basitleştirir ve böylece günlük tutmanızı kolaylaştırır.

DiabTrend diyabet günlüğü uygulaması, tip 1 ve 2 diyabet hastalarının iki saat içindeki kan şekeri düzeylerini bilmelerine yardımcı olabilecek ücretli bir işleve ("tahmin işlevine") sahiptir.

Bu tür tahminler, kan şekeri düzeyinin sonraki iki saat içinde ne olacağını istediğiniz zaman kontrol edebilme özelliği sağladığından, özellikle diyabetli çocukları olan ebeveynler için yararlı olabilir.

Kaynak: www.ncbi.com

Havlik Mercédesz
Reading time: 
4
minutes
Published: 
April 2, 2021

Diyabet hastalığınızı akıllı bir şekilde yönetin!

DiabTrend'e Başla

Diyabetle ilgili diğer paylaşımlar