TABLE OF CONTENTS
Health & Lifestyle

Şeker hastalığınızı tedavi etmenin daha iyi ve akıllı yolu

Diyabetli biri olarak dijital araçlar hakkında ne kadar bilgi sahibisiniz? Öğrenmek için makalemizi okuyun!

Diyabetle yaşamak, her gün ciddi zorluklarla yüzleşmek anlamına gelir. Görme bozukluğu veya kaybı, nöropati, böbrek yetmezliği, diyabetik ayak, kalp krizi ve felç gibi diyabetten kaynaklanan komplikasyonları önlemek için kan şekeri seviyenizi sağlıklı bir aralıkta tutmanız gerekir. Ancak hastalığınız, hava değişimleri, günlük işleriniz ve bunun beraberinde getirdiği stres gibi çevresel faktörlerden etkilenebilir. Bu nedenle, kan şekerinizi sağlıklı bir aralıkta tutmak ve sürdürmek için sürekli kontrolün yanı sıra dikkatli ve disiplinli bir tutum gereklidir. Diyabetinizle her gün ilgilenebilmeniz için, onu kontrol altında tutmanıza yardımcı olacak bazı yenilikçi ve akıllı çözümler sunuyoruz. Biz buna DiabTrend'de diyabet yönetimi diyoruz.

Kalem ve kağıt yerine dijitalleştirilmiş diyabet günlüğü

Bir diyabet günlüğü tutmak ve yediklerinizi, ilaçlarınızı, kan şekeri seviyenizi ve fiziksel aktivitelerinizi günde birkaç kez kaydetmek çok zamanınızı alabilir. Günlük tutmayı daha basit hale getirmek için, artık hem tip 1 hem de tip 2 diyabetlilerin kullanabileceği bir dizi diyabet uygulaması var. Eski usül defterle günlük tutmayı bırakıp dijital günlüğe geçmek bazılarını duraksatabilir, ancak çok çeşitli işlevleri sayesinde yukarıda belirtilen tüm görevleri yerine getirecek diyabet uygulamalarını denemeye değer.

Akıllı işlevler sayesinde daha kolay diyabet günlüğü

Kan şekeri takibi, ilaç alımı veya yeme, uyku ve fiziksel aktivitelerinizin takibi, her aktivite için özel işlevlere sahip uygulamalar sayesinde artık çok kolay. Bir diyabetli olarak, sağlığınızı izlemek ve dengede tutmak yaşam kalitenizi arttırmanızı sağlar. Sağlık hizmetleri yazılımları sürekli olarak geliştiriliyor ve diyabet uygulamaları da daha fazla işlev sunarak tip 1 diyabet hastalarına yardımcı oluyor olabilir ancak bunların çoğu henüz her aktiviteye uygun bir günlük kaydı işlevi sunmuyor.

Öğünlerinizi takip etmenize yardımcı olmak için, yemeğinizi fotoğraftan otomatik olarak tanıyan birçok diyabet uygulaması mevcut, verilerinizi girerek bunları kaydedebilirsiniz. Sistem, fotoğraf tanıma algoritması sayesinde otomatikleştirildiğinden, uygulamanın yemek tanıma işlevi sizin yerinize, hiçbir şey yazmanıza gerek kalmadan öğünlerinizi ekler. Bu uygulamalardan biri olan DiabTrend, mobil bir diyabet günlüğü uygulamasıdır. Bu uygulamanın ücretsiz bir sürümü mevcuttur.

DiabTrend uygulamasında da bulabileceğiniz ses tanıma işlevi, kan şekeri ve ilaç takibiniz için oldukça kullanışlıdır. Bu işlev, değerleri telefonun mikrofonuna söylediğinizde sizin için günlüğe kaydeder ve böylece ilaç ve kan şekeri seviyesi takibini kolaylaştırmaya yardımcı olur.

Sağlığınızı izlemek için fiziksel aktivitelerinizi ölçen bir akıllı saat veya kan şekeri seviyenizi dhttps://app.lokalise.com/img/editor/save.svgaha sık kontrol etmek için kullandığınız bir alıcı gibi başka cihazlar kullanmanız halinde, verileri kolayca aktarıp kaydedebilmesi için bu cihazlara bağlanan bir uygulama seçmeniz faydalı olabilir.

Havlik Mercédesz
Reading time: 
3
minutes
Published: 
September 1, 2021

Diyabet hastalığınızı akıllı bir şekilde yönetin!

DiabTrend'e Başla

Diyabetle ilgili diğer paylaşımlar